Telefoonnummer

06 - 1543 2075

E-mail

dorine@shiatsu-massage-tans.nl

Openingstijden

Op afspraak

Shiatsu komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, die haar wortels heeft in het Taoïsme en al zo’n 2500 jaar oud is. Shiatsu is Japans voor vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk). Het werkt met zgn. meridianen, energiekanalen, dezelfde die de acupunctuur gebruikt. In die meridianen kunnen blokkades ontstaan, veroorzaakt door levenswijze, zorgen, klimaat, dieet enzovoort, en die blokkades kunnen zich uiten in mentale of fysieke klachten van allerlei aard. Door het masseren met duim, hand, knie, elleboog of voet kunnen de blokkades opgeheven worden en de klachten verminderen.

Zen Shiatsu-massage vindt plaats op het geklede lichaam op een mat op de vloer, terwijl Shiatsu op de speciaal ontwikkelde stoel een heel toegankelijke, laagdrempelige en ontspannende behandeling is die ook op de werkvloer of bij je thuis kan worden gegeven: Shiatsu komt naar je toe ! 🙂

Wat kan Shiatsu voor jou doen?
* het ontspant
* het verlaagt stress
* het geeft energie
* het werkt preventief
* het herstelt de balans.
Het heeft een positief effect op schouder-, nek- en rugklachten en reuma, op slaap-problemen, PDD-nos/ADHD, menstruatieklachten, hoofdpijn, burn-out enzovoort.

Shiatsu wordt afgeraden bij koorts en stollingsstoornissen.
Bij trombose of maligne tumoren eerst overleg met de behandelend arts.